U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is EMDR

EMDR is een therapievorm die ingezet kan worden bij mensen die last blijven houden van de nawerking van een schokkende gebeurtenis. Er wordt bij EMDR minder gepraat dan bij veel andere therapieën. In een gesprek voorafgaand aan de behandeling vertelt de cliënt over de gebeurtenis, zodat de therapeut hier een goede indruk van krijgt. Door de cliënt zich het meest heftige deel van de traumatische gebeurtenis te laten voorstellen, daarbij te inventariseren waar in het lichaam de cliënt het trauma ervaart, welke geluiden of geuren er waren, welke overtuiging er toen is ontstaan, b.v. ik ben schuldig en welke emoties daarmee gepaard gaan zal de therapeut met de vingers voor de ogen van de cliënt van links naar rechts heen en weer bewegen. Het is ook mogelijk de cliënt naar piepjes in de oren te laten luisteren of door links en rechts tikjes te geven op de knieën van de cliënt. Het is maar net wat iemand als prettig ervaart. Dit gebeurt in setjes van 30 seconden. Na iedere set wordt er even rust genomen en kan de cliënt als hij/zij dat wil zijn/haar ervaring met de therapeut delen.

 

Ik ben in eerste plaats reïncarnatietherapeut. Ik heb een training EMDR gevolgd bij Marlies Lageweg, waarbij de nadruk is gelegd op het inzetten van EMDR naast of binnen het proces van Reïncarnatietherapie. Beide therapieën hebben een aantal overeenkomsten waardoor ze goed naast elkaar kunnen worden ingezet. 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?