U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat is reïncarnatie therapie en wat kan het voor jou betekenen?

 

Reïncarnatie therapie is een vorm van therapie die er vanuit gaat dat de oorsprong van problemen waar men in het heden tegen aanloopt, gevonden kunnen worden in een verleden dat verder reikt dan wat achter ons ligt in het leven van ‘nu’. Met andere woorden, reïncarnatietherapeuten gaan er vanuit dat iedereen die ‘nu’ leeft, mogelijk al vele levens voor dit leven heeft gehad. In die levens zijn we afwisselend daders, slachtoffers en toeschouwers van traumatische gebeurtenissen geweest. Soms zijn we een traumatische dood gestorven, hebben we anderen van het leven beroofd of hebben we daar zonder te handelen naar gekeken. Deze gebeurtenissen liggen in het zielbewustzijn opgeslagen en worden door gebeurtenissen in dit leven opnieuw geactualiseerd. Zo kan het zijn dat iemand bijvoorbeeld een onbegrijpelijke angst ervaart voor water of vuur, voortdurend kampt met problemen aan de luchtwegen of gekweld wordt door steeds terugkerende aandoeningen aan de huid. Ook steeds terugkerende angstaanjagende dromen kunnen verbonden zijn met gebeurtenissen uit een vorig leven.

Door in een sessie in trance terug te keren naar het moment in het verleden waarop het trauma ooit is ontstaan, kan doormiddel van herbeleving van die gebeurtenis ‘bewust’ worden gemaakt wat daarvoor ‘onbewust’ aanwezig was en waar de huidige persoonlijkheid last van ondervindt.

 

In de reïncarnatietherapie onderscheiden we verschillende domeinen waarin gewerkt kan worden:

 

-          Het moment van incarnatie in dit leven, waarop we nog onbelichaamd zijn en             we een al dan niet bewuste keuze maken om in dit leven te incarneren, bij deze             ouders.

-          De conceptie, de zwangerschap van moeder en de daar opvolgende bevalling             en moment van daadwerkelijk geboorte in het huidige leven.

-          Het huidige leven, de kindertijd en/of traumatische gebeurtenissen die             plaatsgevonden hebben in dit leven, zoals een ongeluk of ernstige ziekte.

-          Vorige levens, waarin we trauma’s hebben opgelopen die in het huidige leven             doorwerken.

 

Soms is het nodig om met een persoon in al deze gebieden op zoek te gaan naar de oorsprong van wat er in dit leven aan problematiek aan de orde is. Er zullen dan meerdere sessies nodig zijn om de nawerkingen van mogelijke trauma’s op te lossen en te laten integreren in de huidige persoonlijkheid. Dit kan een spannend avontuur zijn.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?